top of page

LOVE SZALON

A tér adottságai egy 20 méter hosszú, 6 méter széles és 4,50 méter magas téglalap alakú dobozra emlékeztetnek.

Számunkra a design egy olyan katalizátor, amely összetett jelentéseket testesít meg, egy olyan kutatás, amely ötvözi a történelmi hivatkozásokat az innovatív, kísérletező terekkel, megfelel a tér követelményeinek, miközben töretlenül tár fel új lehetőséget a kölcsönös interakcióra.

Ezért a ’gördülékenység’ kulcsszóra helyeztük a hangsúlyt ebben az egyszobás térben, mivel így teremthettük meg az egyensúlyt a tér különböző funkcionalitásai (kiállító tér és ruhakészítés), valamint a szalon bejárásának élménye között. Mindezt kanyargó, fafalak elhelyezésével értük el, mely a kiállító térré és a szalon meghatározó elemévé is vált.

A Szalon kialakításnak az a különlegessége, hogy képes összemosni a határokat a térben a statikus és a mobil alkotóelemek között. Ennek érdekében a falak nem érintik a plafont, ezzel lehetővé téve a tér kihasználását, egy művészi installációnak otthont adva, amely a közlekedést és a helyiségek méretarányát elhatároló falak kanyargását kíséri.

 

A mennyezeten található a tér egyik legfontosabb eleme, a fémhuzalokból készült művészi installáció, mely íves, lépcsőzetes rétegekből áll és az arany tónusainak különböző változataiban pompázva vízesésként omlik le. A művészeti elem tisztelgés a venezuelai Jesús Rafael Soto kinetikus munkája előtt, aki ‘Áthatolható’ című alkotásai által különleges élő élménybe meríti a nézőket.

A tervezőcsapat által használt másik kihagyhatatlan referencia a New York-i finn pavilon volt. Arq. Alvar Aalto 1937-ben olyan építészeti koncepciót javasolt, amely közelebb állt, idomult a környező tájhoz, ívelt falakat és kupolás megoldásokat alkalmazva.

A Szalon így dinamikus, jelentéssel teli térré válik, lehetővé téve az ott tartózkodók számára, hogy a tér és a művészet egyszerre inspirálja őket.

LOVE SZALON WEBOLDAL:

https://love-eskuvo.hu/

NUEVO PLANO LOVE.png

1

2

3

4

5

bottom of page