top of page

ROSE HILL PROJEKT

Rose Hill egy lakóterületre tervezett projekt, mely Budapest II. kerületében található. Ez a lakóterület 130 négyzetméterből és teraszokból áll, a jelenlegi elosztásban nappali, konyha, két hálószoba és két fürdőszoba található.

 

Az ügyfelek életmódjának megfelelő igényeket követve végrehajtottunk néhány térbeli átalakítást és a következő helyiségeket hoztuk létre: előszoba, nappali, olvasószoba, konyha, tároló, fürdőszoba zuhanyzóval és káddal, vendég WC, 1 hálószoba , öltöző, mosószoba, iroda-vendég hálószoba.

Az ügyfél legfőbb igénye az volt, hogy elérje a terek használat szerinti elkülönítését, amelyben a magánterületek teljesen el vannak választva a nyilvánosságtól, és ahol a munkára kialakított terület teljesen más környezetben van, mint a ház többi része. A másik legrelevánsabb szempont a tervezés során az volt, hogy megtaláljuk az együttéléshez és az egyensúlyhoz szükséges harmóniát két különböző stílusú és ízlésű felnőtt között.

A terv stílusához ügyfeleink választottak egy középpontot a modern és a kortárs között, ahol a fa tónusai dominálnak, a magánterületeken úgy döntöttek, hogy nagy kontrasztú anyagokat és sötét árnyalatokat alkalmaznak, hogy ezzel a nagyobb magánélet és elegancia érzetét keltsék. Míg a nyilvános helyiségekben a fehér, világos és természetes tónusok fontos szerepet játszanak és fényt, tágasságot és frissességet biztosítanak ezzel a környezet számára. Fontos megemlíteni, hogy az ügyfél a perzsa szőnyegek szenvedélyes gyűjtője, melyeket a nyilvános helyiségek falára helyezünk, mint műalkotásokat.

Másrészt úgy döntöttek, hogy a munkára létrehozott helyiséget elválasztják a tér többi részéhez képest eltérő stílus alkalmazásával.

Egy stílus ipari koncepcióval, texturált anyagokkal, rusztikus kivitelezéssel elengedhetetlen, ahol a tégla, a fém, a beton és fekete tónusok a főszereplők.

A fürdőszobához világos, természetes tónusú környezetet javasoltunk, ahol a kő és a fa dominál, az élvezet és a pihenés ennek a térnek a lényege.

A megtervezett otthonban a világítás minden térben külön szabályozható, minden egyes térben kétféle világítást alakítottunk ki,

egy általános világítást és egy gyenge fényüt is. Az ilyen típusú világítástechnikák az adott alkalomnak megfelelően alkalmazhatóak, legyen az aktív vagy pihentető pillanat. Másrészt a nyilvános helyiségekben mindegyik kiállítandó szőnyeghez reflektort terveztünk, kiemelve ezzel a munka minőségét és az említett szőnyegek színét.

PLANO%20MUEBLE%20PNG_edited.png

10

1

2

3

4

5

6

7

8

9

bottom of page