top of page
Writer's pictureHBellorin Interior Design

A MODERN NEO-KLASSZIKUS STÍLUS MINT NAPJAINK AKTUÁLIS DESIGN TRENDJE

Ahogy az enteriőrtervezés világa fejlődik, a trendek jönnek-mennek. Az egyik design trend, ami az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, a modern Neo-klasszikus stílus. Ez a stílus az ókori görög és római építészet klasszikus elemeit ötvözi a modern elemekkel, hogy egy friss és megújult megjelenést hozzon létre.


Ebben a blogban a modern Neo-klasszikus stílust és annak jellemzőit tárgyaljuk, valamint azt, hogyan illeszthető be saját otthona designjába.


A modern Neo-klasszikus stílus jellemzői


A modern Neo-klasszikus stílus a harmónia, a szimmetria és az arányosság elvén alapul.

A design gyakran tartalmaz oszlopokat, frontonokat/oromfalakat és frízeket, amelyek a klasszikus építészet hagyományos elemei. Azonban, a hagyományos neoklasszikus tervezéssel ellentétben, a modern neoklasszikus stílus a modern anyagokat is magában foglalja, mint például a üveg, fém és beton, ami friss és korszerű megjelenést eredményez.

Példa a mi Galatea Projektünkre:



A modern Neo-klasszikus stílus egy másik kulcsfontosságú jellemzője a visszafogott színvilág.

A fehér, krém, bézs és szürke árnyalatait gyakran alapszínként alkalmazzák, színfoltokat pedig művészeti alkotások, kiegészítők vagy bútorok használatával adják hozzá.

Példa a mi New York Projektünkre:



A bútorok terén a modern Neo-klasszikus stílus az egyszerű, letisztult vonalakat és a minimalista díszítést részesíti előnyben. A bútorokat gyakran semleges színekben kárpitozzák, és olyan magas minőségű különleges anyagokból készülnek, mint a bőr, a bársony vagy a vászon.

Példa a mi Clark Adam Projektünkre:



Ha szeretné otthona designjába beilleszteni a modern Neo-klasszikus stílust, akkor néhány kulcsfontosságú alapelemre érdemes odafigyelni.


Először is, kezdje a helyszín adotságainak feltérképezésével. Keressen lehetőségeket a klasszikus elemek, például az oszlopok vagy frontonok beépítésére.


Ha a helyszín nem rendelkezik ezekkel az elemekkel, akkor gondolkodjon az építészeti részletekkel vagy díszítő elemekkel való kiegészítésén.

Ha a helyszín nem rendelkezik ezen elemek beépítésének lehetőségével, akkor fontolja meg azok hozzáadását dekoratív kiegészítők használatával.


Ezután összpontosítson a színvilágra. Tartsa magát a semleges árnyalatokhoz a falakon, a padlón és a bútorokon, a színfoltokat pedig kiegészítők, mint például műalkotások vagy díszpárnák segítségével adja hozzá.

A bútorok terén válasszon letisztult vonalú és minimalista díszítésű darabokat. Keresse a magas minőségű anyagokat, mint a bőr vagy a bársony, és válasszon klasszikus sziluetteket, például egy gombos díszítésű kanapét vagy egy szárnyas fotelt.


Példa a mi Galatea Projektünkre:



Végül figyeljen oda a részletekre, mint a világítás és a kiegészítők. A csillárok, fali lámpák és asztali lámpák mind hozzájárulhatnak a klasszikus hangulat megteremtéséhez, míg a dekoratív tárgyak, mint vázák, szobrok és könyvek, történelmi és kifinomult érzést kölcsönözhetnek.

Következtetés:

A modern Neo-klasszikus stílus egy design trend, amely a klasszikus elemeket és a modern anyagokat ötvözi, hogy egy friss és megújult megjelenést teremtsen. A harmónia, szimmetria és arányosság elvére épülő stílus eleganciát és harmóniát sugároz, amely számos otthon designjába illeszkedik.


Ha szeretné otthonába beilleszteni a modern Neo-klasszikus stílust, kezdje az építészeti terévekkel és összpontosítson a visszafogott színvilágra. Válasszon letisztult vonalú és minimalista díszítésű bútorokat, és figyeljen oda a világításra és a kiegészítőkre.

Egy kis figyelemmel a fenti példákat alkalmazva egy időtlen és modern otthont teremthet.




20 views0 comments

Comments


bottom of page